sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Helsinki-Oslo-Dubai

Nyt vihdoin saimme blogin aluilleen. Tervetuloa mukaan Aasian seikkailuun! Olemme siis pariskunta, joka päätti lähteä Aasian eri maihin noin puoleksi vuodeksi. Se miten kauan todellisuudessa reissaamme ja missä maissa käynti onnistuu, niin on meille itsellemmekin arvoitus.
Melkein perillä via Norwegian
Vihdoin ja viimein armoton halvimman lennon metsästys ja matkakohteiden selaus konkretisoitui ja reissu alkoi. Lähdimme perjantai aamuna 7.2.14 lentokentälle. Rinkassa puolen vuoden omaisuus, mikä ajatuksena tuntui käsittämättömältä. Puoli vuotta jossain kaukana, missä ei olla ikinä oltu.
Ensimmäinen todellinen kohde oli Sri Lanka jonne päästiin vasta sunnuntaina aamusta. Lentoreittimme kulki Helsinki-Oslo-Dubai-Colombo. Norwegianilla Osloon ja Dubaihin ja Sri Lanka Airlinesillä Dubaista Colomboon.
Osla
Norjalaiset päättivät palvella meitä norjaksi, vaikka me itse puhuimme sujuvaa suomalaista rallienglantia. Mikä lie norskeja vaivaa. L7entokentän lepotuolit toimi hyvin nukkumiseen huonosti nukutun viime yön jälkeen. Räntäsade pakotti meidät pysymään sisällä.

Dubai
Tähän Arabiemiraateissa keskellä aavikkoa olevaan kaupunkiin saavuimme yöllä ja meillä oli aikaa olla Dubaissa seuraavaan iltaan. Metro toimi hyvin kaupungin nopeaan kiertämiseen.
Dubai on siisti kaupunki. Eniten silmään pistävä asia on raha. Sitä on ja sitä käytetään. Pilvenpiirtäjät ja rakennukset ovat viimesen päälle eikä autoja kehtaa esitellä ellei se ole porche, ferrari tai vastaava. Eli ei paljon corollaa rasvata.
Kaikki on uutta ja tarkoituksella arvokkaan näköistä. Rahaa tuhlataan överisti, koska "sitä nyt sattuu olemaan", kuten satoihin jouluvaloilla koristeltuihin palmuihin. Rakentamisen ja palvelut mahdollistavat aasialainen halpatyövoima. Öljyllä maksettu hyvinvointi näkyy ja kuuluu kauksi, tarkoituksella.

Dubai

Dubai
Silja & Ville


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti