keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Sri Lanka: Negombo-Colombo



Hyvää iltaa, päivää ja yötä!

Sri Lanka

Saavuimme Sri Lankaan sunnuntai aamusta aikaisin. Kello oli 3 ja puoli tuntia edellä Suomen aikaa eli ei mee nääs aina tasan. Kuten ei rahat Dubain ja Sri Lankan välillä. Jos Dubaihin oli mennyt kaikki rahat niin tänne maahan sitten kaikki romu. Tuskin paikalliset tietävät edes miltä polkupyörä näyttää uutena; ruosteenvärisiä menopelejä kiisi pitkin kylätietä.

Huomasimme kuinka kieli oli vallan hassun näköistä. Kirjaimet näyttävät lähinnä hymiöiltä ja apinoilta. Ajattelimme, että miten ihmeessä täällä siitä tajuaa mitään jos pienimmissä paikoissa ei ole englantia. Onneksi ihmiset Sri Lankassa ovat ystävällisiä ja auttavat mielellään. Ovat välillä jopa liian tunkeilevia tarjoamalla koko ajan tuc-tuc -taksin kyytiä, pientä kolmipyöräistä ajopeliään.

Arvelemme tämän valtion eläneen kulta aikansa 1980-1995 tai sitten kaikki tullut 30v myöhässä. Mainokset kahviloiden ikkuinoissa, autot, mopot, junat, polkupyörät, kaikki pääosin samalta aikakaudelta. Sportbaarin ovessa tarrat jalkapallon arvokisoista, viimeisin vuodelta -94. Kasari hiace kiitää katukuvassa. Jos Dubaissa ei, niin täällä sitä corollaa ja hiacea rassataan.

Ihmiset auttavaisia ja iloisia ja osa vilpittömästi kiinnostuneita meistä. Rahan mukana olo sotkee koko kuvion ja tekee ystävällisestä shingalista takiaisen.
Välillä uteliaisuus ärsyttää jäyhää suomalaista. Jos tahdot omaa rauhaa painele Lappiin.

Negombo

Negombo

Negombo on oikein kiva pieni kaupunki. Sinne me päädyimme ensin. Löysimme pian syötävää ja huoneen guest house ghetosta. Vietimme siellä yhden yön suunnaten seuraavana päivänä pääkapunki Colomboon.

Colombon luuri
Colombo
Saavuimme bussilla suoraan keskelle paikallisia markkinoita. Äkkiä piti saada huone, sillä rinkka selässä ei ihmisjoukon keskellä paljoa kävele. Ihmettelimme täyteen ahdettuja junia, hyviä hedelmiä ja paikallista ruokaa. Ihmiset hymyilivät ja moikkailivat meille ahkeraan. Jotkut saivat iloa jopa saadessaan hipaista meitä. Jos on yhtään wannabe-julkkis olo, niin tervetuloa tänne Johanna Tukiaiset ja kumppanit.

Silja & Ville




Colombo Slave island

Colombo, Sri Lanka
Etelä hetelmä
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti