sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Sri Lanka: Ella-Nuwara elya-Kandy-Chilaw


Ella
Tervehdys Nuwara Elyasta
Tervetuloa saksalaisen vyölaukku turren luvattuun kylään! Emme koko reissumme aikana olleet nähneet kuin muutaman länsimaalaisen travellerin ja nyt koko kylällinen eurooppalaista vaaleaa gringoa! Turisti hinnat joka paikassa ja paikalliset kehuivat paikkaa ihanaksi. Yksi yö ja äkkiä karkuun. Vesiputouksia piti käydä katsomassa, mutta näkymät olivat lähinnä saksalaisen turren karvainen selkä ja pieni puro. Vettä ei ole satanut kahteen kuukauteen, joten kuivia olivat joen uomat ja pieniä putoukset. Jätimme vesiputouksien metsästyksen ja jatkoimme matkaa heti seuraavana aamuna.

Nuwara elya
Toiselta nimeltään little england. Britit spotanneet paikan joskus 1800 luvun lopulla ja tosiaan nimensä veroinen paikka. Talot kuin brittikylästä ja ilmasto viileä. Sijainti n.2000 metriä merenpinnan yläpuolella. Lämpötila yöllä laski alle 15 asteen, joten nukuttiin hupparit päällä. Täällä myös mahdollisuus ratsastaa ja Siljakin pääsi kokeilemaan pitkästä aikaa.

Kandy
Kandy
Saavuimme bussilla Kandyyn. Bussiaseman vilinä ja sekaisuus järkytti heti. Meni 15 min kävellessä ja busseja, tuktukkeja ja ihmisiä väistellessä ennen kuin päästiin alueelta ulos. Kuumuus vuorilta alas tultua tuntui hirveältä. Asemalla ei ollut mitään järjestystä. Kaikki bussit samaan läjään, kun osa haluaa parkkiin ja osa pois asemalta. Suomalainen järjestelmällisyys kaukana.
Kandy on suur kaupunki ja vaatisi pidemmän ajan, jotta kerkeisi tutustumaan tarkemmin. Meillä oli kiire päästä meren rannalle vuoriston jälkeen, joten emme jääneet Kandyyn yhtä yötä pidemmäksi.

Chilaw
Silja veneilee, Chilaw
Heti kaupunkiin tullessa aisti erilaisen ilmapiirin kuin muissa paikoissa.  Ei tuktuk kuskeja iholla heti bussista poistuessa. Kaupungin köyhät olot näkyivät heti kun kadulla myytiin rähjäisiä käytettyjä kenkiä. Jäätelökin maksoi vain 17 senttiä euroissa, mutta vaniljapehmiksen maku oli kuninkaallinen. Mentyämme rantaan huomasimme tulleemme kaupungin ehkä köyhimpään asuinalueeseen. Pieniä kalastusveneitä rannat täynnä ja pieniä rähjäisiä taloja vierekkäin. Kävelimme rantaa pitkin ja kaikki tuijottivat meitä iloisesti, huitoivat liittymään seuraan ja halusivat viedä pikkuveneillä merelle. Ystävällisyys ja vilpitön hyvä tahto huokui kaikista. Lapset ryntäsivät meidän luo ja kävelivät pitkin rantoja meidän seurassa. Köyhyys kosketti, kun annoimme lapsille kyniä.

Nuwara Elyan puut

Vuoristoa Nuwara Elyasta
Maisema, Nuwara Elya
Bussiaseman raastava ruuhka, Kandy
Ville ja lapset, Chilaw
Tuktuk-kuski, Chilaw
Rantaviivaa, Chilaw
Silja & Ville

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti