keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Intia: Kerala

Kerala
Keralan osavaltio on Intian rikkain. Hyvinvoinnin tason verrattuna Tamil Naduun huomaa heti alueelle saapuessa. Kerala, jonka paikalliset ovat ristineet  "God's own country" on kyllä vihreää ja kaunista seutua. Alueella on sekalainen uskontojoukko, mutta kristittyjä on huomattavasti enemmän kuin Tamil Nadussa, mutta hindut ovat silti enemmisto. Kirkot, moskeijat ja hindutemppelit näkyvät katukuvassa. Ihmiset olivat myos iloisempia.

Thirunvananthapuram
Seuraava nimihirviö on Keralan osavaltion pääkaupunki. Iso city takametsän tontulle. Nimikin niin vaikea lausua, että junalipun osto Kanyakumarista tänne oli vaikeaa. Äiti oli lapsineen päättänyt luopua elämästään junan alle, joten junan lähtö viivästyi aika paljon. Saavuimme kaupunkiin illalla ja etsimme huonetta kuumeisesti kaksi tuntia rinkat selässä. Yöpaikan etsimistä vaikeutti entisestään se, että monet ravintolat olivat ottaneet kunnian olla Hotel-nimisiä. Halvimmat hotellit olivat täynnä tai heillä ei ollut lisenssiä majoittaa ulkomaalaisia. Riksakuskeihin ei voinut luottaa hotellin löytämisessä. Riksakuski lupasi viedä meidät halpaan huoneeseen ja kun saavuimme perille, se olikin kaksi kertaa kalliimpi, kuin mistä oli puhe. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta Intiassa. Jouduimme pulittamaan huoneesta 2 kertaa enemmän, kuin mitä tähän mennessä. Ruoka oli edelleen hyvaa, kuten Kana katai parotalla. Parasta ruokaa, mitä Ville on ikinä kitusiinsa pistänyt. Chiliä, kanaa, kastiketta ja parotta "leipää". Ei pärjää karjalanpaistit eikä makkarakastikkeet.

Varkala

Juna-asemalta riksakuski kiidätti meidät Varkala beach -alueelle rentoutumaan sekavasta ja hämmentävästä Intiasta. Taaskaan riksakuskin tiedot hotelleista ja niiden hinnoista ei pitänyt kutinsa. Ensiksi koko reissun kalleimpaan huoneeseen, joka oli kyllä viihtyisä, mutta tien toiselta puolelta löydettiin yli puolet halvempi ja parempi Jessy Villa. Bambumaja, josta rannalle matkaa 200m. Tänne jämähdettiin melkein viikoksi nauttimaan meresta ja rannasta. Varkala on turistimesta, joten laskettiin, että syöminen tulee halvemmaksi jos käydään keskustassa paikallisessa ruokamestassa riksalla.

Silja ja Ville


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti