keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Sri Lanka: Matara-Weligama-Dickwella

Matkustaminen julkisilla

Junat ja bussit ovat usein täyteen ahdettuja, jos haluat istukapaikan on oltava asemalla ajoissa. Käytävät ja ovien edustat täynnä seisovia ihmisiä, osa roikkuu oviaukon ulkopuolella. Juna on Sri Lankassa halvin tapa matkustaa, jonka takia ne ovat vielä täydempiä kuin bussit. Vain harvat bussit ovat ilmastoituja, mutta kun kaikki ikkunat ja ovet ovat auki, niin tuntuu että nenä lähtee irti viiman mukana, eli ilmastointi pelaa!

Matkustimme junalla Colombosta Mataraan ja 3 ja puolen tunnin matkasta seisoimme yli 2 tuntia. Ei muuta kun maha kiinni lähimpään penkkiin, ettei

ala oksettaa. Matkapahoinvointilääkettä voimme suositella kaikille herkille! Pakoreitti oksentamiseenkin oli havaittu varmuuden varalta: avonaiset ikkunat.

Juna oli siis täyteen ahdettu, mutta silti ruokien, juomien ja hedelmien myyjien on pakko änkeä koriensa kanssa läpi junavaunujen. Pakko olla hyvä bisnes, ei meinaa helppo ammatti.

Matara
Matara on rannikko kaupunki Sri Lankan
eteläosassa. Rannalle piti päästä, mutta
merenkäynti oli liian kova uimiseen. Silti maisemat aivan älyttömät: päivällä aallot, ranta ja palmut, illalla valkoiset, hienoy ravut ja isot kotilot. Komea paikka. Paikka ei ole turismilla pilattu, joten rauhassa saa olla.
Huomaa virtsaletkun koko!

Kadulla kävellessämme näimme jonkun harmaan otuksen lähestyvän. Norsuhan se, ihka elävänä! Samalla koko katu kastui sen kusesta, vähän lensi jalallekin. Norsu oli kuorma-autossa matkalla jonnekin. Onneksi kuorma-auto pysähtyi niin saimme ihastella ekaa kertaa norsua livenä. Kummasti se totteli suomalaista nimeään ja saimme hienoja kuvia.






Weligama

Kalastusvene, Weligama
Luettiin paikan olevan surffareiden suosiossa. Päätettiin käydä katsomassa, vaikka tarkoitus oli lähteä
Matarasta toiseen suuntaan.

Pieni kaupunki rannalla. Surffausta meinattiin kokeilla, mutta arveltiin sen olevan Intiassa halvempaa. Ranta oli kuitenkin hieno. Huone saatiin erään perheen talosta. Huone oli siisti, mutta parvekkeesta puuttui kaiteet. Kaikkea ei täällä aina voi vaatia.

Kävimme joella, jossa kalastaja esitteli rapuja, kaloja ja lintuja, sekä kertoi paikan luonnosta. Kuulemma veden alla piilottelivat myös babykrokotiilit. Apinoitakin nähtiin.

Dickwella

Pieni kaupunki Matarasta itään. Todella hieno paikka. Täkäläinen rantamaisema pysäyttää suomalaisen joka kerta. Turismi on vain päässyt valtaamaan vähän aluetta. Ei annettu sen häiritä, vaikka ison hotellin basson jytke raikui kilometrin päästä. Turismi näkyy aina korkeimpina hintoina. Eniten turreja mitä missään muualla tähän mennessä. Ei onneksi kuitenkaan paljon. Täältä saimme hienon huoneen ihan merenrannasta ja pystyimme käymään hyvin uimassa.


Ammu ehtoomatkalla, Matara

Rapu, Matara
Ranta, Matara

Monkey, Weligama

Palmut, Weligama

Kaikkea ei voi vaatia: kaiteet puuttuu! Weligama


Joki, Weligama

Blowhole, Dikwella

Dikwella

Dikwella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti